7. szülinapján teljesült az izomsorvadásos kislány álma: balerina lett

nlc | 2017. Március 24.
A kis Jessicát másfél évesen diagnosztizálták betegségével, azóta kerekesszékhez kötve él. Sosem adta fel az álmát, hogy egyszer balerina lesz.

Hetedik születésnapján Jessica Kennedyt édesanyja a Make A Wish elnevezésű jótékonysági kezdeményezés segítségével élete nagy álmával lepte meg: néhány órára balerina lehetett belőle. Az izomsorvadásban szenvedő, emiatt kerekesszékes kislány mindennél jobban vágyott erre, most pedig lehetőséget kapott arra, hogy két profi balerinától tanuljon.

A tüneményes kislányt az ausztrál balett két táncosa, Nicola Curry és Valerie Tereshchenko vette szárnyai alá, majd miután megtanították őt a fontosabb mozdulatokra együtt táncoltak vele. A kislány az előadás után még virágokat is kapott a közönségtől, sőt egy névre szóló tortát is.

És ez még mindig nem volt minden, a hetedik születésnap nem lehetett volna teljes egy balettelőadás nélkül. Jessica és családja a Make A Wish jóvoltából tiszteletjegyet kapott a Melbourne-i Balettársulat Diótörő című előadásásra. “Jess évek múlva is emlegetni fogja ezt a napot” – nyilatkozta az édesanya a Channel 9 tévécsatornának, majd hozzátette, biztos benne, hogy a csodás emlékek átsegítik majd lányát a legnehezebb pillanatokon.

Olvass még többet balerinákról az NLCafé oldalán: 

Exit mobile version