Bármilyen okból és bármilyen mértékben adjuk is fel a cukorfogyasztást, készüljünk fel, hogy kezdetben komoly sóvárgásra számíthatunk. A cukor iránti kínzó vágy teljesen természetes, mivel még azokban az ételekben is megtalálható, amikről nem is gondoltuk volna, ezért a szervezetünk teljesen a rabjává vált.
Ám van egy fűszer, ami segít úrrá lenni a cukoréhségünkön: ez pedig nem más, mint a fahéj. A dietetikusok mind egyetértenek abban, hogy a fahéj, amellett, hogy vércukorszint-szabályozó és gyulladáscsökkentő tulajdonságú is, hatékonyan segít leküzdeni a cukor iránti sóvárgást. Ha úgy érezzük, még a sziklaszilárd elhatározásunk mellett is ráférne a diétánkra egy kis támogatás, keverjünk fahéjat a görög joghurtba, a smoothie-kba, vagy adjuk a zabkásánkhoz, sőt a kávénkhoz is.