Allergia elleni gyógyszert hívnak vissza

nlc | 2017. Április 08.
Allergiás vészhelyzetre tartalékolt gyógyszert hív vissza az Országos Gyógyszerészeti-és Élelmezés-egészségügyi Intézet.

Kivonja a forgalomból és a betegektől is visszahívja az EpiPen Junior 150 mikrogramm oldatos injekció 6ED117G számú gyártási tételét, valamint az EpiPen 300 mikrogramm oldatos injekció 6FA292G számú gyártási tételét az Országos Gyógyszerészeti-és Élelmezés-egészségügyi Intézet.

Ez is érdekelhet Megnézem

Az EpiPen rovarcsípések vagy marások, ételek vagy gyógyszerek által kiváltott anafilaxiás sokk vagy allergiás reakció sürgősségi kezelésére alkalmazható készítmény. A gyógyszer forgalomba hozatali engedélyének jogosultja, a MedaPharma Hungary Kft. az előre töltött toll aktiválásának potenciális hibája miatt, elővigyázatosságból kezdeményezte az érintett gyártási számú tételek kivonását és visszahívását.

Az OGYÉI úgy ítélte meg, hogy e két injekció nem felel meg a forgalomba hozatali engedélyben rögzített követelményeknek, ezért döntött e két készítmény forgalomból történő kivonásáról, a gyógyszert alkalmazó egészségügyi szolgáltatóktól és betegektől történő visszahívásáról és az alkalmazás megtiltásáról.

A biztonságos gyógyszeralkalmazás érdekében az OGYÉI arra kéri a betegeket, hogy ellenőrizzék a házipatikájukban található gyógyszer csomagolásán a gyártási számot, és amennyiben az egyezik az említett tétellel (6ED117G, illetve 6FA292G), vigyék vissza azt a gyógyszertárba. 

Exit mobile version