Hogy lehet a mandula még egészségesebb? Áztasd be!

nlc | 2017. Április 21.
A hosszú időre vízbe áztatott mandula állítólag sokkal táplálóbb lehet, mint a sima "nyers" magok.

Eddig nem nagyon gondolkodtunk rajta, hogyan is kell enni a mandulát, pedig úgy tűnik, ezt sem csináltuk jól. Sokkal jobban járunk ugyanis, ha a mandulát fogyasztás előtt hosszabb időre beáztatjuk: az eljárás lényege, hogy így a mandulában olyan tápanyagok is felszabadulnak, amik korábban bizonyos enzimgátló hatóanyagok miatt blokkolva voltak. A beáztatott mandula ráadásul nemcsak gazdagabb tápanyagokban, de még könnyebben emészthető is.

 

A dolog egyébként pofonegyszerű, bár kissé időigényes: a mandulát öntsük le annyi vízzel, ami teljesen beborítja, és hagyjuk 8-12 órán keresztül ázni. A lecsepegtetett mandulákat aztán papírtörlőn szárítsuk újabb 12 órán keresztül. Hűtőben tárolva akár egy hétig is elállnak így!

 

PureWow

Exit mobile version