Így tudod irányítani az álmaidat

nlc | 2017. Május 25.
Azt álmodni, amit akarsz, a legvadabb fantáziáidat is kiélni ebben a képzeletbeli világban... jó lenne, mi? Az álmok irányítása márpedig lehetséges, mutatunk is hozzá néhány technikát!

1. Tudatosítsd!

A Harvard egyik kutatása szerint akkor lesz legnagyobb esélyünk az irányított, éber álomra, ha lefekvés előtt tudatosítjuk magunkban, hogy tudatos álmot szeretnénk. A kutatók szerint a legjobb, ha hangosan kimondjuk: “Ma éjjel, mikor álmodom, tudni fogom, hogy álmodom.” Így remélhetőleg a tudatalattink nem akar majd meggyőzni, hogy az álmunk valóságos.

2. Ez még a valóság?

Egy bevált technika az úgynevezett “valóság-ellenőrzés”, azaz az ébrenlét tudatosítása azért, hogy azzal szemben felismerjük az álmodást. Érdemes olyan dolgokhoz folyamodni, amik az álmokban gyakran nem működnek: nem látjuk például tisztán az írást vagy a számokat, vagy gyakran nem tudunk felkapcsolni egy kapcsolót. Mikor a valóságban tesszük ezeket, mindig jegyezzük meg, hogy ez a valóság, így könnyebben felismerjük majd, hogy az álmok világában vagyunk.

3. Vezess álomnaplót!

Az álomnapló segít, hogy jobban emlékezz álmaidra, ez pedig hozzájárulhat, hogy jobban szétválaszd az álombeli és a valóságban történt eseményeket. Álomnaplót vezetni amúgy is nagyon izgalmas vállalkozás, de állítólag a tudatos álmodáshoz is hozzásegíthet.

4. Szundizz!

Állítólag hajlamosabbak vagyunk a tudatos álomra, ha a REM-fázisból (gyors szemmozgásos szakasz) felébredve szundítunk vissza. Persze a reggeli 5 perc nem elég a mély alvásra, de ha adsz magadnak mondjuk 30 percet, lehet, hogy az álmok földjén találod magad! 

 

PureWow

Exit mobile version