5 ok, hogy újra élvezd a tésztaételeket

nlc | 2017. Június 22.
Sokan a szénhidrátellenes mozgalomnak hála teljesen kiiktatták a tésztaféléket az étrendjükből, pedig ha okosan fogyasztjuk, valójában csak a javunkra válhat.

 A szénhidrát az egészségmánia közepén szinte szitokszónak számít – így a tészta sem rendelkezik túl fényes reputációval. Eközben újabb és újabb kutatások igazolják, hogy a mediterrán diéta maga a tökéletes fogyókúra, abban viszont bőven találunk tésztát. Akkor hogy is van ez?

 Nemrég egy átfogó kutatás bizonyította, hogy a tésztafogyasztás – természetesen mértéket tartva – még a fogyásban is segíthet. A dietetikusok szerint két dolgot kell figyelembe venni, mikor tésztát eszünk: legyen teljes kiőrlésű vagy jó minőségű durumlisztből készült, és egy adag ne haladja meg a félcsészényi száraz tésztát. Ha ezeket betartjuk, jó szívvel, sőt büszkén élvezhetjük a tésztaételeket és azok előnyeit (lásd lejjebb).

Egy átlagos tésztaadag Olaszországban

A tészta 5 jótékony hatása az egészségre:

  1. Alacsony a sótartalma, és koleszterinmentes.
  2. Magas a folsavtartalma.
  3. Alacsony a glikémiás indexe.
  4. Serkenti az agyműködést.
  5. Fehérjében és rostban is gazdag, utóbbiból 2,5 grammot tartalmaz egy átlagos adag.

 popsugar

Exit mobile version