13 tipp: így hasznosítsd újra a gyümölcsök és zöldségek héját

Kun Gabi | 2017. Július 23.
Mostohán bánunk a zöldségek és gyümölcsök héjával, amikor a kukában kötnek ki, a mosogató alatt. Sokkal jobb sorsra érdemesek, tele vannak ízekkel és vitaminokkal, amiket főzéshez, takarításhoz és a szépségápolásban is tudunk használni.

A legtöbb főzés közben megmaradt héj teljesen jól felhasználható. Ahogy nagyanyám mondta mindig: “az alma héjában van a vitamin, dehogy hámozom meg”, és lám, most kiderül, hogy igaza volt, pedig anno, gyerekkoromban mennyire bírtam haragudni ezért a mondatáért. A legjobban felhasználható héjak persze a citrusfélékről és krumpliról esnek le nekünk, de azért rejt ez a lista egyéb meglepetéseket is. Ha nem tudjuk rögtön a főzés után felhasználni ezeket az értékes kis kincseket, akkor nyugodt szívvel fagyasszuk le későbbre.

Exit mobile version