A rendszeres sajtfogyasztás csökkenti a stroke és a szívroham kockázatát

nlc | 2017. December 01.
Már egy évvel ezelőtt is kimutatták, hogy nem látják a napi sajtfogyasztás kockázatát.

Jó hír a sajt szerelmeseinek: nemhogy nem okoz nagy problémát a sajt rendszeres fogyasztása, hanem kifejezetten egészséges. Múlt évben egy brit tanulmány már kimutatta, hogy közel egymillió ember, akik gyakran esznek sajtot, semmilyen kockázatot nem észlelt ezzel kapcsolatban. 

 

Forrás: Tumblr.com

Sőt. Szakértők szerint a jó minőságű sajtok fogyasztása, ami napi 40 grammot jelent, csökkenti a stroke és a szívroham kockázatát 14%-kal (kínai kutatók szerint 10%-kal). A Reading Egyetem kutatói szerint a sajt jótékony hatásával kapcsolatos állításaikat éveken át megkérdőjelezték, de a Brit Szív Alapítvány is hasonló véleményen van, miszerint a sajt életfontosságú kalciumforrás, de azt is hangsúlyozzák, hogy a szívbetegségben szenvedők a sajt mellett más, hasonló tápanyagokat tartalmazó ételeket is fogyasszanak, mint a tej vagy a joghurt, mert azok kevésbé zsírosak.

The Sun

Exit mobile version