Apjuk halála miatt nem mentek iskolába, ki akarják rúgni őket

nlc | 2018. Március 10.
Az igazgató szerint túl hosszú ideig voltak távol.

Mustafa és Hussain Imam mindketten az ardwicki Dean Trust Academy diákjai, jól tanuló, rendes fiúk. Amikor azonban édesapjuk elveszítette harcát a rákkal szemben, hat hétre visszautaztak Pakisztánba, hogy méltó módon megemlékezhessenek róla, az iskola pedig nem akart rájuk tovább várni.

Az intézmény vezetői szerint ennyi hiányzás elfogadhatatlan, főleg, hogy mekkora a várólista a Dean Trust Academy helyeiért. A fiúk már szeptemberben kivettek néhány napot, amikor apjuk meghalt, a háziorvosuk pedig azt javasolta, hogy utazzanak haza a családhoz, hogy lelki támogatást adhassanak egymásnak.

Dean Trust Academy Ardwick. – Fotó: Google Street View.

Bár a fiúk pakisztáni útjuk alatt is folyamatosan lépést tartanak a tananyaggal, az oktatási minisztérium elég világosan fogalmaz: húsznapnyi igazolatlan hiányzás után a gyermek elveszíti iskolai helyét, ilyenkor a szülők felelőssége másik intézményt találni nekik.

Angeline Bueler, a család barátja online petíciót indított, melyben kérik az iskolát, hogy a hosszú távollét ellenére is engedjék a két fiút visszatérni.

Forrás: The Sun

Kiemelt képünk illusztráció (Pexels).

Exit mobile version