Nehéz lenne olyan dietetikust találni, aki azt javasolná, fogyasszunk minél kevesebb zöldséget. Ám van egy olyan zöldség, amelynek fogyasztása kapcsán a szakértők is önmérsékletre intenek: ez pedig nem más, mint a kukorica.
A Harvard 2015-ben publikált kutatásából kiderül, hogy a kukorica hajlamosít leginkább az elhízásra. A kutatók 20 éven keresztül vizsgálták 130 ezer ember étrendjét és életmódját, így jöttek rá az összefüggésre. A kukorica mellett a krumpli és a borsó nagy mennyiségű fogyasztása sem bizonyult diétabarátnak, de abban egyetértenek a kutatók, hogy a gyakori kukoricafogyasztása a legegészségtelenebb. Magas glikémiás indexe miatt a kukorica nem tesz jót a vércukorszintünknek, ezért érdemes mérsékelni a fogyasztását. Így lehet, hogy más strandkaját kell választanod a főtt kukorica helyett – legalábbis, ha komolyan veszed a diétádat.