Hiába vitték kórházba, több mint 25 órát várt az orvosra a 92 éves nő

nlc | 2018. Szeptember 09.
Az idős asszonyt veseelégtelenség és az emiatt kiakaluló pszichózisok miatt vitték kórházba családtagjai.

A 92 éves Gladys Cummins családja szégyenletesnek tartja, hogy idős szerettüknek egy napnál többet kellett várnia az orvosra a dublini kórház sürgősségi osztályán. A család a brit Mirror című lapnak nyilatkozva elmondta, az idős asszonyt múlt hétfőn, vagyis szeptember 3-án szállították be a sürgősségi osztályra, miután veseelégtelenségre utaló tünetek jelentkeztek nála.

A nagyi már jó ideje egy idősotthon állandó lakója. Amikor a gondozói jelezték nekünk, hogy komoly egészségügyi problémái miatt kórházi ellátásra lenne szüksége, azonnal érte mentünk” – nyilatkozta az asszony lánya, Dee, majd hozzátette, az otthonban egy veséket érintő fertőzésre gyanakodtak.

Kép forrása: mirror.co.uk

„Amikor megérkeztünk a kórházba, anyámnak csak közvetlenül a bejárat mellett találtunk szabad ülőhelyet. Az ajtót folyamatosan nyitogatták, ezért be kellett takarnunk őt, hogy ne rosszabbodjon az állapota” – mesélte Dee, aki szerint Gladys állapota a nem megfelelő körülmények miatt tovább romlott.

Dee elmondása szerint az idős asszonyt végül csak 25 órával később látták el. „Nagyon sok idős ember ült a váróban, ugyanolyan kiszolgáltatottak, mint az anyám. Nem volt abban semmi méltóság” – panaszolta a nő, aki azért hozta nyilvánosságra a velük történteket, hogy felhívja a figyelmet az egészségügyi ellátó rendszer hibáira. „Szerencsére édesanyám azóta valamivel jobban van, ez azonban egy pillanatig sem feledteti mindazt, amit el kellett szenvednie, amíg ellátást kapott.

Exit mobile version