Elvágta az ujját, egy hét múlva meghalt a háromgyerekes győri édesanya

Sipos Márta | 2018. December 19.
Vérmérgezést kapott, nem fordult időben orvoshoz.

Vérmérgezést kapott és meghalt egy háromgyerekes édesanya Győrben, miután répapucolás közben megvágta az ujját egy késsel – írja a Kisalföld. Az elhunytnak ma lenne a 44. születésnapja.

A lapnak a gyászoló férj számolt be a történtekről, elmondása szerint azért, hogy másokkal ne fordulhasson elő hasonló. Úgy gondolja, hogy ha időben kórházba mennek a sérüléssel, az orvosok megmenthették volna felesége életét.

Katalin múlt szombaton vágta meg az ujját, amikor ebédet készített a családjának. A sebet bekötötte, nem tulajdonított különösebb jelentőséget a sérülésnek. Néhány nappal később azonban rosszul lett, belázasodott, erre gyógyszert vett be. Férje elmondása szerint a seb ekkor már gyógyult, a nő karja azonban tűzpiros volt. Csütörtökön Katalin csak feküdt, 40 fokos láza lett, nehezen vette a levegőt. A család azt gondolta, hogy tüdőgyulladása lehet, mivel korábban fájlalta a torkát. A férje megpróbálta rábeszélni, hogy menjenek orvoshoz, de a nő azt mondta, jobban lesz, vett be gyógyszert.

Miután ez sem használt, pénteken mentőt hívtak. A sürgősségi osztályon kivizsgálták, és kiderült, hogy a fehérvérsejtszám kritikusan alacsony, a tüdő mindkét lebenyében pedig víz van. Az orvosok már nem tudtak segíteni rajta: este fél tízkor érkezett a telefonhívás, hogy Katalin elhunyt.

Dr. Tamás László János, a Petz-kórház főigazgatója a Kisalföldnek azt mondta: van, amikor látható jele is van a vérmérgezésnek, de nem mindig: van, amikor olyan szepszisről van szó, ami a testen belül zajlik, és nincsenek külső jelei. Ezért nagyon fontos, hogy ha valakit sérülés ér, és utána fáradtnak érzi magát, legyengül és lázas lesz, azonnal forduljon orvoshoz.

Exit mobile version