Gyilkos baktérium támadta meg a magyar sportolónőt

nlc | 2018. December 21.
Alexa robotkézre és műlábujjakra gyűjt, a kórházi ágyán döntötte el, hogy paralimpikon lesz.

Tragikus gyorsasággal változott meg az élete a 28 éves Szvitacs Alexának, aki a Kecskeméti Spartacus játékosaként az első osztályban pingpongozott – írja a Bors. Alexa szervezetét egy gyilkos baktériumfertőzés támadta meg.

Fotó: Magyar Asztalitenisz Szövetség

„Otthon voltam, pihentem, amikor egyszer csak rosszul lettem. Magas lázam volt, rázott a hideg, hányingerem volt. Szerencsére ott volt a testvérem, és kihívta a mentőket, akikre három órát vártam” – mondta Alexa a lapnak.

A sportolót egy debreceni kórházba szállították, ahol életmentő műtétet hajtottak végre rajta. „Toxikussokk-szindróma alakult ki nálam, és ennek következtében a bal alkaromat és az összes lábujjamat ampu­tálták. Több mint két hónapot töltöttem az intenzív osztályon, majd megkezdődött a ma is folyó rehabilitációm” – mesélte.

Alexa a mai napig nem tudja, mi okozhatta a toxikus sokkot. Ennek ellenére nem vesztette el a rá jellemző pozitív gondolkodást, hihetetlen életigenlésének és akaraterejének köszönhetően alig három hét alatt talpra állt. Sportolótársai gyűjtést is szerveztek neki, hogy mielőbb művégtaghoz jusson, és folytathassa pingpongos pályafutását.

Exit mobile version