Ezért ne csomagold alufóliába az ételmaradékot!

Székely Viki | 2019. Január 14.
Ezért nem érdemes alufóliában tenni a hűtőbe a megmaradt kaját.

A hűtőben átlagosan 4 napig állnak el a megmaradt ételek, már ha azok megfelelően vannak csomagolva. Most kiderült, hogy ennek egyáltalán nem az alufólia a legjobb módja, ezzel ugyanis az egészségünket sodorjuk veszélybe.

Minél tovább hagyjuk a levegőn fedetlenül a megfőtt ételt, az olyan kórokozó baktériumok, mint a staphylococcus vagy a Bacillus cereus annál nagyobb számban szaporodnak el rajta. Ezek pedig akár ételmérgezéshez is vezethetnek. Ugyanez történik az alufóliába csomagolt étel esetében is, hiszen általában bőven marad levegő, ami beszivárog a csomagoláson, így az ételben napokig szaporodnak a veszélyes baktériumok. 

A szakemberek ezért azt ajánlják, hogy a maradék ételeket mindig légmentesen csomagoljuk, vagy ha túl sok maradt, inkább a fagyasztóban tároljuk őket. 

foxnews

Exit mobile version