3 könnyű és laktató tavaszi zöldséges vacsora szendvics helyett

nlc | 2021. Április 22.
Mennyei könnyű csicseriborsós lepény, ízletes lencse ropogós és pikáns fokhagymás canellini sült koktélparadicsommal – isteni és gyors vacsorák unalmas szendvicsek helyett. Mutatjuk, hogyan készítheted el őket!

A pandémia miatt sokkal nagyobb hangsúly van azon is, hogy mi kerül a tányérunkra, és az, hogy milyen vitaminokkal erősítjük az ellenálló képességünket.

Gyors vagy egészséges vacsora? Nem kell lemondanod egyikről sem!

A változatos étrend és a vitamindús táplálkozás a home office idején könnyebben kivitelezhetőnek tűnik, azonban ez nem feltétlenül van így: mivel nincs meg a megszokott kerete a napunknak, reggel nem indulunk el a munkába, délután pedig nincs honnan hazaérkezni, ezért a munkaidőnk könnyen belenyúlhat az estébe is. Ezáltal azonban az étkezések is kapkodóvá válhatnak, és a vacsorát is letudhatjuk egy-egy szendviccsel. Megértjük, ha sem időd, sem kedved nincs hosszasan időzni a konyhában, de ez nem jelenti azt, hogy a szendvics az egyetlen megoldás.

Ha néhány perccel több időt szánsz a vacsorád elkészítésére, nemcsak finom, hanem egészséges fogásokat tehetsz az asztalra. Erre nyújtanak tökéletes megoldást a konzerv, valamint a fagyasztott zöldségek, amik a frissekhez hasonlóan rengeteg értékes tápanyagot és vitamint tartalmaznak, és mindig kéznél vannak. Most 3 olyan receptet mutatunk, amikkel amellett, hogy nem kell lemondanod az egészséges vacsoráról, még másnap ebédre is tökéletes fogások lehetnek – ha marad belőlük.

Édesburgonyás-csicseriborsós lepény fetás joghurttal

Ha meleg vacsorára vágysz, de este már nem szeretnél hosszasan a konyhában időzni, ez az édesburgonyás-csicseriborsós lepény a neked való!

Hozzávalók:

·         1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

·         1 nagy édesburgonya

·         2 gerezd fokhagyma

·         1 kis hagyma

·         1 teáskanál őrölt római kömény

·         1 teáskanál őrölt koriandermag

·         ½ teáskanál cayenne bors

·         1 csokor petrezselyem

·         1 doboz görög joghurt

·         5 dkg feta

·         1 tojás

·         2-3 evőkanál teljes kiőrlésű liszt

·         só, bors

·         olaj

Édesburgonyás-csicseriborsós lepény fetás joghurttal (Fotó: Bonduelle)

Elkészítés:

Hámozd meg az édesburgonyát, és reszeld le egy nagy lyukú reszelőn. Ezt követően törd össze a csicseriborsót egy villával, majd add az édesburgonyához az apróra vágott hagymával, fokhagymával és a fűszerekkel együtt.

Üsd bele a tojást, és adagolj hozzá annyi lisztet, hogy lepényeket tudj belőle formázni. Fogj egy serpenyőt, önts bele kevés olajat, és alacsony-közepes lángon süsd meg a lepényeket, oldalanként 8-10 percig. Amíg sül, addig törd össze a feta sajtot, keverd el joghurttal, és tálaláskor kanalazz belőle a zöldséges fasírt mellé.

Lencse ropogósok zöldsalátával és paradicsom chutney-val

Ha este már nem szeretnéd bekapcsolni a sütőt, de valami laktató, mégis könnyű vacsorára vágysz, ezt a receptet készítsd el!

Hozzávalók:

·         1 doboz Bonduelle Vapeur lencse

·         1 piros kaliforniai paprika

·         1 hagyma

·         1 tojás

·         5 dkg liszt

·         1 csokor petrezselyem

·         2 teáskanál füstölt pirospaprika

·         1 doboz rukkola, madársaláta vagy más zöldsaláta

·         1 nagy lila hagyma

·         0,5 kg paradicsom

·         50 ml vörösborecet + egy kevés a salátához

·         2 evőkanál barna cukor

·         só

·         bors

·         olívaolaj

·         napraforgó olaj

Lencse ropogósok zöldsalátával és paradicsom chutney-val (Fotó: Bonduelle)

Elkészítés:

A paradicsom chutney-hoz vágd apróra a lila hagymát, kockázd fel a paradicsomot, és egy serpenyőben pedig karamellizáld meg a cukrot, majd dobd bele a lila hagymát. Ha szépen bevonta a hagymát a karamell, keverd hozzá az ecetet és a paradicsomot, majd forrald kis lángon addig, amíg besűrűsödik.

Ez után fogj egy tálat, és a lecsepegtetett lencsét törd össze villával, add hozzá az apróra vágott kaliforniai paprikát, a hagymát és a petrezselymet. Üsd bele a tojást, add hozzá a lisztet és a füstölt pirospaprikát, sózd, borsozd, majd alaposan keverd össze, és tedd a hűtőbe 15 percre.

Ha letelt a negyedóra, formázz a masszából pogácsákat, tedd egy tálba, locsold meg olívaolajjal és vörösborecettel, majd kínáld salátaágyon, paradicsom chutney-val.

Pita fokhagymás canellini babpürével, sült koktélparadicsommal és cukkinivel

Ez a canellini laktató, egészséges és nagyon gyorsan elkészül, így percek alatt mennyei vacsorát tehetsz az asztalra.

Hozzávalók:

·         1 doboz Bonduelle Vapeur Cannelini fehérbab

·         4 db pita

·         1 cukkini

·         fél citrom

·         1 gerezd fokhagyma

·         fürtös koktélparadicsom

·         5 dkg pisztácia

·         chilipehely

·         friss menta

·         olívaolaj

·         só, bors

Pita fokhagymás canellini babpürével, sült koktél-paradicsommal és cukkinivel (Fotó: Bonduelle)

Elkészítés:

Fogj egy tepsit, tedd bele a koktélparadicsomokat, és a karikára vágott cukkinit, locsold meg őket olívaolajjal, sózd, borsozd, borsozd, majd 200 fokra előmelegített sütőben süsd 10-15 percig. Ha megsültek, vedd ki a zöldségeket, és a helyükre tegyél olívaolajjal meglocsolt pitákat, és 5 perc alatt süsd őket készre.

Közben pürésítsd a babot, keverd hozzá az olívaolajat, a citrom levét, a zúzott fokhagymát, majd fűszerezd sóval, borssal.

Amikor a piták már aranybarnára sültek, kend meg őket a babpürével, tegyél rá néhány szem sült paradicsomot és cukkinit, majd szórd meg fenyőmaggal, locsold meg olívaolajjal, és hintsd meg egy kevés meg chilipehellyel.

Exit mobile version