Tragédia a móri iskolában: megszólaltak a 8 éves kislány szülei

S. Z. | 2021. Október 14.
A móri iskolában meghalt 8 éves kislány szülei szerint sok jelet kaptak, hogy a szívelégtelenségben szenvedő Abigél nem lesz sokáig velük a földön, csak ezekről nem akartak tudomást venni.

Mi is megírtuk, hogy szörnyű tragédia történt a móri Dr. Zimmermann Ágoston Általános Iskolában kedden délután: labdázás közben rosszul lett, majd meghalt egy 8 éves kislány. A mentők sokáig küzdöttek az életéért, de nem tudták megmenteni.

A Blikk azt írja, hogy az Abigél nevű lány Mórtól nem messze, Bakonycsernyén élt szüleivel és két testvérével. Veleszületett szívelégtelensége volt, a betegséget már magzati korban diagnosztizálták nála.

Az édesapa azt mondta, a kislány szívbetegsége kontrollált volt, rendszeresen jártak vele orvoshoz, minden utasítást betartottak.

Ő azonban egy igazi eleven, örökmozgó gyerek volt, nem igazán akart tudomást venni a betegségéről. Imádott labdázni, és nagyon bántotta, hogy a szíve miatt sok dolgot nem csinálhat. Szerintem lényegtelen, hogy pont labdázás közben érte a halál. Mi senkire nem haragszunk, gondolom addig könyörgött, amíg a kapuba beállították. Mi a feleségemmel úgy gondoljuk, hogy ő bárhol lehetett volna, meghal. Egyszerűen ennyi időre szabatott az ő földi élete. Borzasztó fájdalom ez nekünk, de tudomásul kell vennünk. Így is több szeretet adott, mint a legtöbb ember egész életében

– mondta Abigél édesapja.

A szülők szerint a kislány nagyon életigenlő, intelligens, szinte felnőtt gondolkodású gyerek volt, aki talán maga is sejthette, hogy korán meghal.

„Az az igazság, hogy az évek alatt sok jelet kaptunk, hogy Abigél nem lesz velünk sokáig itt a földön, csak mi ezekről nem akartunk tudomást venni” – mondta a gyászoló édesapa.

Exit mobile version