Fucoxanthin, az anyagcsere természetes fokozója (x)

hirdetés | 2022. Február 21.
A fucoxanthin valószínűleg nem a legismertebb természetes anyag, pedig érdemes felfigyelni rá: fokozza a zsíranyagcserét, ezáltal hozzájárul a fogyáshoz.
Fucoxanthin, az anyagcsere természetes fokozója (x)

A legtöbb fogyókúra alapja az egészséges táplálkozás és rendszeres testmozgás, ezek kombinációja gyakran meghozza a kívánt eredményt. Léteznek azonban olyan természetes anyagok, amelyek zsíranyagcsere-fokozó hatásuk által segítenek abban, hogy még gyorsabban elérd a kívánt célt: ilyen a fucoxanthin is.

Milyen előnyökkel jár a fucoxanthin fogyasztása?

A fucoxanthin egy tengeri eredetű karotinoid, azaz növényi pigment, amely elsődlegesen az algákban található meg, barnás színt kölcsönözve nekik. Mint minden más karotinoid, a fucoxanthin is antioxidáns tulajdonságokkal bír, melynek köszönhetően védelmet nyújt a sejtkárosító molekulák, azaz a szabadgyökök ellen. Legnagyobb előnye mégis az anyagcsere fokozása.

Manapság rengetegen küzdenek az anyagcsere-zavar valamilyen formájával, az elhízás pedig az esetek nagy részében ennek a következménye. A lassú anyagcsere kétségtelenül megnehezítheti életünket: zavaró, ha úgy érezzük, a levegőtől is meghízunk. Jó hír, hogy a fucoxanthin rendszeres fogyasztása hozzájárulhat a zsíranyagcsere sebességének növeléséhez, valamint blokkolhatja a zsírsejtek termelődését. Számos kutatás kimutatta, hogy a fucoxanthin támogat az elhízás elleni harcban, emellett a kettes típusú cukorbetegség ellen is hatásos lehet. Különösen hatékony a deréktáji és hasi zsír mennyiségének csökkentésében.


Antioxidáns
tulajdonságának köszönhetően csökkenti az oxidatív stressz mértékét, emellett gyulladáscsökkentő, valamint szív-és érrendszert védő hatással rendelkezik. Kutatások kimutatták, hogy a fucoxanthin fontos szerepet játszik a vércukorszint és az inzulinrezisztancia csökkentésében.

Hogyan fogyaszd?

Természetes forrása az alga és a hínár: a wakame és a kombu alga különösen gazdag fucoxanthinban, de a legegyszerűbb mégis kapszula formájában alkalmazni. A fucoxanthin-kivonatot tartalmazó kapszulák könnyen hasznosuló formában támogatják a szervezet anyagcsere és zsírégető folyamatait anélkül, hogy az egyes alga típusokból minden nap nagy mennyiségben kellene fogyasztani.

A fucoxanthin fogyasztása nem jár kellemetlen mellékhatásokkal. Ha fel szeretnéd gyorsítani a fogyókúrát, akkor tökéletes megoldást kínál, hiszen anyagcsere-gyorsító tulajdonságán kívül számtalan más előnnyel jár fogyasztása.

Exit mobile version