Ints búcsút az allergia legbosszantóbb tüneteinek!

nlc | 2024. Augusztus 12.
Az allergiás tünetek nagyon változatosak lehetnek, amelyek függenek az allergén típusától és az allergiás reakció súlyosságától is. Melyek a legzavaróbb, legbosszantóbb tünetek? Hogy lehet megszabadulni? Vegyük sorra!

Az allergiás reakció legtöbbször a szénanátha tüneteivel vagy bőrkiütések formájában jelentkezik. Ma, Magyarországon felső légúti allergiában a lakosság mintegy 15-25 százaléka érintett, a legkülönbözőbb bőrallergiákkal pedig minden ötödik ember küzd.

Mi történik ilyenkor a szervezetedben?

Allergiáról beszélünk, amikor az immunrendszer egy alapvetően ártalmatlan anyagot veszélyesnek minősít. Az immunrendszer a tévesen veszélyesnek ítélt allergénre válaszul hisztamint szabadít fel, ami elsősorban értágulattal, szöveti ödémával jár. Ez okozza az allergiás tünetek egy részét.

Az allergia hátterében állhatnak:

Az allergének által kiváltott tünetek lehetnek:

(Fotó: Getty Images)

Tudtad? Nagyobb eséllyel alakul ki allergia, ha a családban előfordult asztma vagy valamely allergiás betegség. A túlérzékenységre való hajlam részben örökölt, genetikai okokkal magyarázható.

Az allergia egyik legbosszantóbb tünete talán az orrdugulás, amelynek oka, hogy az irritáció, a bőséges váladéktermelés miatt maga a nyálkahártya is megduzzad, és beszűkíti vagy teljesen elzárja a levegő útját. Ha a légutakban pangó váladék marad, az tovább irritálja a nyálkahártyát, akadályozhatja a megfelelő légáramlást, ezért fontos a váladék eltávolítása, a légutak mielőbbi felszabadítása, a nyálkahártya duzzanatának csökkentésére.

Vedd fel a harcot, szüntesd meg a legkellemetlenebb tüneteket pillanatok alatt!

Az allergia gyógyításának első lépése az allergiavizsgálat, ahol a tüneteket okozó allergén kerül azonosításra.

A tünetek enyhítésére az allergiaellenes gyógyszerek mellett más hatásos készítmények is a segítségedre lehetnek: a szemtüneteken szemcseppel, az allergia egyik legbosszantóbb tünete, az orrdugulás ellen pedig orrspraykkel és orrcseppekkel veheted fel a harcot, amelyek duzzanatcsökkentő és nyákoldó hatásúak egyszerre, azaz összehúzódásra késztetik a nyálkahártyában lévő hajszálereket, és elősegítik, hogy visszaálljon az orrnyálkahártya normális nedvességtartalma és működése.

Exit mobile version