Részeges csirke

jancsi bá | 2002. Február 02.
Ez a csirke nem attól olyan részeges, mert mind megitta, amit a hordókban talált. De azért nem maradt bor nélkül, hiszen azzal locsolgattuk, miközben ilyen szép pirosra sült.





Hozzávalók

• 1000 g csirke
• 0,5 dl étolaj
• 1/2 doboz konzerv gombafej
• 3 dl fehérbor
• Worcester-mártás, borecet
• 50 g gyöngyhagyma
• 1/2 csomó petrezselyemzöld
• só, őrölt bors


Elkészítése

A fehérbort, a borecetet és Worcester-mártást összekeverjük, borssal ízesítjük. Az előkészített és megmosott csirkét beletesszük a boros páclébe, és legalább hat órán át hagyjuk hűtőszekrényben pácolódni. A pácléből kivett csirkét lecsurgatjuk, kívül-belül megsózzuk, tűzálló tálba téve az olajjal leöntve előmelegített sütőbe tesszük és folytonos locsolgatás mellett félig puhára sütjük. Ekkor hozzáadjuk a gyöngyhagymát, a gombát és készre sütjük. A csirkét kivesszük, pihentetjük, feldaraboljuk és a raguval leöntve, finomra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk, forrón tálaljuk. Köretként zsírban sült burgonyát, gombás rizst vagy burgonyakrokettet adhatunk.

Exit mobile version