Ürüborda kerti grillen sütve, fokhagymás vajjal

jancsi bá | 2002. Július 06.
Kis kerti ünnepség, ha a ballagás el is múlt, a felvételik eredményét még meg lehet ünnepelni! Ne fogd vissza magad!

Hozzávalók



• 800 g ürügerinc (4 szelet)
• 200 g vaj
• fokhagyma, só, őrölt bors, majoránna
• grill fűszerkeverék

Elkészítése


Az ürüszeleteket a hártyáktól és a vastag faggyúrétegtől megtisztítjuk, sózzuk, borsozzuk, majoránnával bedörzsöljük, kevés olajjal megkenjük, hűtőbe tesszük egy-két órára. Elkészítjük a fokhagymás vajat. A fokhagymát megtisztítjuk és péppé zúzzuk. A vajat kissé hagyjuk szobahőmérsékleten, hogy megpuhuljon és ekkor hozzákeverjük a péppé zúzott fokhagymát. Sóval ízesítjük, alufóliába csomagolva rúd alakúra formázzuk, és a mélyhűtőbe tesszük, hogy megfagyjon a könnyű szeletelés érdekében.

A grillben erős parázs fölé helyezzük a “bepácolt” szeleteket és lassan mindkét oldalukat ropogósra sütjük. Figyeljünk arra, hogy ne száradjon ki. Ennek megakadályozására időnként kevés olajjal kenegessük meg.
Tálaláskor friss salátát – esetleg juhtúróval dúsítva -, friss kenyeret adhatunk mellé. A megsült szeleteket a tálra helyezzük és a tetejére tesszük a felszeletelt fokhagymás vajat.

Exit mobile version