Szalonnába burkolt zöldséges marhahús

jancsi bá | 2002. Július 14.
Bár a nyárnak vége van, visszalophatod a hangulatát, az esti barbecue ízeit felídézve, meleg konyhád biztonságában.

Hozzávalók






  • 600 g darált marhahús
  • 200 g vékony szeletre vágott füstölt szalonna vagy bacon
  • 20 g mustár
  • 50 g vöröshagyma
  • 100 g sárgarépa
  • 50 g zöldborsó
  • 1 tojás fehérje
  • só, őrölt bors

    Elkészítése

    A darált marhahúst sózzuk, borsozzuk és a tojásfehérjét hozzáadva összedolgozzuk, nyolc egyenlő részre osztjuk és jégszekrénybe téve lehűtjük. Közben a zöldborsót sós vízben megfőzzük, lehűtjük, a sárgarépát és a hagymát finomra vágjuk vagy lereszeljük és a borsóhoz adjuk. Összekeverjük, fűszerezzük sóval, borssal. A lehűtött húst téglalap formára nyújtjuk, egyenként megkenjük mustárral, egyenletesen elosztjuk rá a zöldséget és óvatosan feltekerve rudakat formázunk, majd betekerjük a szalonnaszeletekbe, amelyeket fogvájóval összetűzünk. Izzó parázs felett többször megforgatva készre sütjük. Lehűtött vegyes salátával adhatjuk.
  • Exit mobile version