Leonardo DiCaprio az elefántokért

nlc | 2002. Október 04.
Leonardo DiCaprio, aki legutóbb a gorillák megmentéséhez adta a nevét most a Nemzetközi Állatjóléti Alap elefántokért folytatott világkampányában vesz részt.




A nemzetközi elefántcsont-kereskedelmi tilalom és az élőhely-megőrzési programok ellenére az afrikai elefántok száma 12 év alatt közel a felére csökkent. 1990-ben kb. 600 ezer, ma már összesen kb. 301 ezer elefánt él a kontinensen. Ázsiában kevesebb, mint 50 ezer ázsiai elefánt maradt. Bár az elefántok a Washingtoni Egyezmény szerint védettek, az orvvadászok az agyarakért gyakran egész csordákat mészárolnak le; rajtuk kívül az élőhelyek területének csökkenése, az emberekkel való összeütközések és az illegális dzsungelhús-kereskedelem is veszélyezteti a hatalmas ormányosokat.





Idén novemberben az Egyezmény tagországai a chilei Santiagoban számos vitás kérdésről fognak dönteni; ezek egyike a néhány afrikai ország által pártolt elefántcsont-kereskedelem újraengedélyezése lesz. Ha a tilalom megszűnik, a vadon élő elefántok fokozott veszélynek lesznek kitéve.
A tinibálvány színész, Leonardo DiCaprio e-mail-kampánnyal segíti a természetvédőket. A rajongókhoz és a rajongói kluboknak eljuttatott felhívásban kifejti, milyen fontos az elefántcsont-kereskedelem felújításának megakadályozása és arra kér mindenkit, hogy támogassa a természetvédőket.





Ezen kívül saját weboldalán, a www.leonardodicaprio.com-on három napos nemzetközi elefánt-chaten vehetnek részt a netezők. Szeptember 18-19-20-án itt a világ legnevesebb elefánt- és elefántcsont-kereskedelmi szakértői beszélgetnek a netezőkkel.
Exit mobile version