A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassunk.
Részletes leírás
Elsõ látásra talán meglepõnek tûnik egy virág szirmaiból dzsemet készíteni, de az illatos rózsa zamata sem megvetendõ. Alapanyagot a nõnapi rózsák is szolgáltathatnak.
Hozzávalók:
10 dkg piros színű rózsaszirom
15 dkg cukor
fél citrom leve
1 teáskanál zseléfix
1 teáskanál zselatin
Elkészítése:
A folyóvízben alaposan megmosott rózsaszirmokat 3 deciliter vízben lassú tűzön főzni kezdjük. Amikor megpuhul, átszűrjük, és a levét cukorral, citromlével, zseléfixszel, és kevés vízben feloldott zselatinnal olvadásig kevergetjük. Visszatesszük a tűzre, felforraljuk, és beletesszük a szirmokat. Folyamatosan kevergetve 5 percig együtt főzzük, majd üvegekbe töltjük, és légmentesen lekötjük.