Rózsadzsem

nlc | 2003. Március 08.
Elsõ látásra talán meglepõnek tûnik egy virág szirmaiból dzsemet készíteni, de az illatos rózsa zamata sem megvetendõ. Alapanyagot a nõnapi rózsák is szolgáltathatnak.


Hozzávalók:



  • 10 dkg piros színű rózsaszirom 
  • 15 dkg cukor
  • fél citrom leve
  • 1 teáskanál zseléfix
  • 1 teáskanál zselatin



    Elkészítése:

    A folyóvízben alaposan megmosott rózsaszirmokat 3 deciliter vízben lassú tűzön főzni kezdjük. Amikor megpuhul, átszűrjük, és a levét cukorral, citromlével, zseléfixszel, és kevés vízben feloldott zselatinnal olvadásig kevergetjük. Visszatesszük a tűzre, felforraljuk, és beletesszük a szirmokat. Folyamatosan kevergetve 5 percig együtt főzzük, majd üvegekbe töltjük, és légmentesen lekötjük.
  • Exit mobile version