Pórékrémleves márványsajttal

nlc | 2003. Augusztus 21.
Pórékrémleves márványsajttal

Pórékrémleves márványsajttal





Hozzávalók

• 1 evőkanál olívaolaj
• 1 nagy fej hagyma
• 1 szál póréhagyma
• 1 evőkanál liszt
• 8 dl zöldség- vagy húsleves (leveskockából)
• 3 evőkanál száraz fehér bor
• 5 dkg márványsajt
• 1,5 dl tej (2,8 %-os)
• só, bors


Elkészítése

Melegítsük fel egy teflonedényben az olajat, tegyük bele a felkockázott hagymát és a karikákra vágott pórét, fedő alatt pároljuk, míg meg nem puhul. Majd szórjuk bele a lisztet, 1 percig kevergetjük, majd vegyük le a tűzről, fokozatosan engedjük fel a levessel és a borral, fűszerezzük. Kis lángra téve forraljuk 2-3 percig.
Öntsük az egészet a mixerbe, pürésítsük, utána öntsük vissza az edénybe, és adjuk hozzá a sajtot és a tejet. Folytonos keveréssel lassú tűzön felmelegítjük, míg fel nem olvad. Fűszerezzük.

Exit mobile version