Az esti mesétõl pirkadatig

Izing Klára | 2003. Augusztus 25.
A filozófia baglya éjjel kezdi meg reptét, mondta Hegel, a filozófus. Amíg mások buliznak, henyélnek vagy egyéb örömöknek hódolnak, a Vízöntő korszak gyermeke elvonul gondolkodni.





Nyilas-óra
18:25–19:45


Az optimizmus időszaka: megvalósíthatod céljaid, és követőjévé válhatsz egy új tannak vagy szellemi irányzatnak.
• Mire alkalmas? Utazásra, sportolásra, tanulásra, erkölcsi, vallási kérdésekben való elmélyülésre, önmagad és mások igazának megvédésére. A filmek, könyvek tartalma ilyenkor jobban beépül a szellembe, a lélekbe, és a meditáció, a jóga is feltölthet.
• Mire alkalmatlan? Lustálkodásra, és hagyni, hogy a dolgok csak úgy megtörténjenek. Arra, hogy belebonyolódj a részletekbe, és belenyugodj egy igazságtalannak tartott ügybe.






Bak-óra
20:17–21:00


Hagyatkozz bátran a saját tudásodra, ismerd fel, milyen erő lakik benned.
• Mire alkalmas? A családról való gondoskodásra, munkavacsorára. Most pontosan tudni fogod, milyen útra lépj, mi jelenti a jövőt. Nyugodtan vállalhatsz új felelősséget is, annak minden kockázatával. Masszázsra, szaunázásra is remek az idő.
• Mire alkalmatlan? Időhúzásra, a feladatok halogatására, hagyni, hogy a hangulatod befolyásoljon, és arra, hogy gyorsan feladd az elképzeléseidet. Szexre, kalandokra és arra, hogy egy pubban vagy vendéglátóhelyen múlassad az időt.






Vízöntő-óra
21:00–23:10


A kíváncsiság, az önmagadra fordítható energia órája.
• Mire alkalmas? Rengeteg ötlet tombolhat ilyenkor a fejedben, és ügyesen kiszűrheted közülük azokat, amelyekkel a korában lehetetlennek tartott dolgokat is egy csapásra megvalósíthatod. A kalandozások ideje, társaságban, a tévé képernyője előtt, színházban, a világhálón vagy akár egy mulatóban. Akár új barátságot is köthetsz.
• Mire alkalmatlan? Ne menj vásárolni, ne ilyenkor határozz olyan fontos kérdésekben, mint például a házasság, eljegyzés vagy nagy beruházás.






Halak-óra
23:10–03:30


Az egyedüllét, az önmagunkra hangolódás, az álmok ideje.
• Mire alkalmas? Az önmagunkkal való törődésre, mesék, romantikus történetek olvasgatására, visszahúzódásra, az Univerzum suttogásainak meghallgatására. Álmodozz, lépj be a víziók világába, amikre most vágyakozol, rövidesen megvalósul.
• Mire alkalmatlan? Szórakozásra, hangoskodásra, koncentrációt igénylő munkára, és bármilyen terhesnek tartott kötelezettség teljesítésére, vagy az erre vonatkozó döntések meghozatalára, lelkedhez közel álló ismerős meggyőzésére.

Exit mobile version