Egészségreceptek

nlc | 2001. Április 10.

Grapefruit narancslével

Egy nagyobb grapefruitot alaposan mossunk meg, hámozzunk meg, szedjünk gerezdekre, vágjuk fel kisebb darabokra, helyezzük tálkába. Két kisebb narancsot gondosan mossunk meg, facsarjuk ki, majd a levét öntsük rá a grapefruitdarabokra. Keverjük össze, és már fogyaszthatjuk is.

Grapefruit saláta

Hozzávalók 4 személyre:

– 2 grapefruit

– 1 narancs

– 2 alma

– 1 citrom

– 3 ek. méz.

A grapefruitot meghámozzuk, gondosan megtisztítjuk a gerezdeket körülvevő hártyától is (ha valaki kedveli a kesernyés ízt, nyugodtan rajtahagyhatja), majd kis kockákra vágjuk. Üveg vagy porcelán tálba tesszük. Ráöntjük a kifacsart citromlevet, és hozzáadunk 3 evőkanál mézet. Kissé összekeverjük, és állni hagyjuk 10-15 percig. A meghámozott almákat kockára vágjuk, és a grapefruithoz keverjük. A salátát narancsszeletekkel díszítjük.

Exit mobile version