Diéta – csak nõknek

nlc | 2002. Február 18.
A fogyókúrák témájában a nõk általában sokkal inkább otthon vannak, mint a férfitársadalom képviselõi. Ennek ellenére azt sem árt tudni, hogy a nõi szervezet bizony másként mûködik, mint a férfiaké, és így az esetleges diéta sem ugyanazt a hatást hozza.






   

A női diéta és súlyleadás kérdésében tehát számos tényezőt kell figyelembe vennünk, mert a férfiak szervezete másképp reagál a zsírégetésre, sőt a zsírfelesleg eleve máshova rakódik le a gyengébbik nemnél. Az olyan eseteknél, mint a menopauza vagy a terhesség, természetesen nem is találkozhatunk a teremtés koronáinál, ez is világosan mutatja, milyen különbségekre is kell gondolnunk.







   
A terhesség alatt végzett diétánál mindig fontos, hogy például a megfelelő mennyiségű vitaminok vagy ásványi anyagok bejussanak a szervezetbe. Szintén kritikus eset a klimax időszaka, ilyenkor a figyelmetlenül végzett fogyókúra könnyen káros hatással lehet egészségünkre és az amúgy is változóban lévő hormonháztartásra. A mesterséges zsírégetés pedig további egészségügyi problémákat okozhat. Ilyen esetekben érdemes orvos vagy más szakértő véleményét kikérni, mielőtt komolyabb diétába kezdenénk.

Minden nő számára ismertek azok a kényes helyek, ahol esetükben állandóan tartani kell a zsírlerakódástól. A férfiaknál ez a testrész leginkább a has, a nőknél pedig a csípő és a combok. Ez ismét bizonyítja, hogy a két nem képviselői másképp híznak, így a diéta típusának kiválasztásakor erre is gondolni kell. Ha túl sokat eszünk, akár csak néhány egymás utáni alkalommal is, annak azonnal megjelenhetnek a nyomai a fentebb említett testrészeken, ezt aztán csak kemény munkával, tornával lehet majd ismét eltüntetni.
Exit mobile version