Hozzávalók
• 120 g héjában főtt burgonya
• 60 g tisztított alma
• 60 g csemege uborka
• 30 g füstölt marhanyelv vagy sonka
• 2 db főtt tojás
• 200 g majonéz
• 0,5 dl fehér bor
• 0,5 dl tejszín
• 1/2 csomó petrezselyem
• só, mustár, őrölt fehérbors, porcukor, citromlé
Elkészítése
A csemege uborkát és az almát meghámozzuk, majd metéltre vágjuk. Hasonlóan daraboljuk a főtt burgonyát és a sült húst is. A marhanyelvet vékony metéltre, vagy igen apróra vágjuk fel. A tojásszeletelővel felvágott tojásból pár karikát tegyünk félre a díszítéshez. Keverőtálba tesszük a majonéz háromnegyed részét, sózzuk, borsozzuk, mustárral és citromlével ízesítjük, majd óvatosan hozzákeverjük a metéltre vágott anyagokat, illetve a felszeletelt tojást. A salátát megkóstoljuk, ha szükséges utána ízesítjük, majd jól lehűtjük. Üveg vagy porcelánedényben tálaljuk, a maradék majonézből, borral és a tejszínnel készített tartármártással bevonjuk. Oldalát a tojáskarikákkal és marhanyelvcsíkokkal, díszítjük. Amennyiben a marhanyelvet apróra vágtuk, akkor meghintjük vele a hússaláta felületét a petrezselyemzölddel együtt.