Párolt karotta tejfölös, vajas morzsával

jancsi bá | 2002. Október 04.
A karotta pedig nem más, mint a sárgarépa egy fajtája. A tejfölös, vajas morzsát nem magyarázzuk, csak azt, hogy ez így együtt milyen finom.




Hozzávalók

• 1000 g karotta
• 100 g zsemlemorzsa
• 80 g vaj
• 2 dl tejföl
• 1/4 csomó petrezselyemzöld
• só


Elkészítése

A karottákat megtisztítjuk, és egészben hagyjuk, a petrezselyemzöldet finomra vágjuk, a zsemlemorzsát átszitáljuk. A karottákat sós vízben puhára főzzük. Közben az olvasztott vajban a zsemlemorzsát állandó keverés mellett aranysárgára pirítjuk, majd megsózzuk. A leszűrt és lecsepegtetett karottákat tányérra adagoljuk, tejföllel meglocsoljuk, és a tetejére szórjuk a vajas morzsát, majd a petrezselyemzölddel meghintjük. Tálalhatjuk előételként, de önálló fogásnak is nagyon finom.
Exit mobile version