Sonkás makarónisaláta

jancsi bá | 2002. Október 04.
Makaróni hidegen? Miért ne? Már nálunk is egyre divatosabbak a tésztasaláták, amikkel akár egy egész étkezést megoldhatsz, de köretnek sem utolsók.





Hozzávalók

• 300 g makaróni
• 200 g prágai sonka vagy pulykasonka
• 100 g csemegeuborka
• 2 dl majonéz
• 1 dl tejföl
• 50 g paradicsompaprika
• 1 db citrom
• só, őrölt bors, ketchup, petrezselyemzöld


Elkészítése

A sonkát és a csemegeuborkát csíkokra, a paradicsompaprikát apróra vágjuk. A makarónit sós vízben a szokottnál kicsit keményebbre főzzük. Leszűrjük, hideg víz alatt lehűtjük, majd 5-6 cm hosszú darabokra vágjuk. A majonézt elkeverjük a tejföllel, a ketchuppal, a paradicsompaprikával, sózzuk, borsozzuk, majd óvatosan összekeverjük a makarónival. Tálaláskor citromkarikával és petrezselyemlevelekkel díszítjük.

Exit mobile version