Sertéskaraj sörben párolva

nlc | 2003. Szeptember 30.

Hozzávalók:

• 50 dkg sertéskaraj
• 1 üveg világos sör
• 1 nagy fej vöröshagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• 1 evőkanál mustár
• 1 kiskanál pirospaprika
• 5 dkg margarin
• só


Elkészítése:

A kicsontozott karajt vékony szeletekre vágjuk és besózzuk. A sörbe belekeverjük az összezúzott fokhagymát, a lereszelt vöröshagymát, a mustárt és a pirospaprikát. Hűtőszekrényben lefedve, ebben a pácban egy napig érleljük a hússzeleteket.
Másnap a húst lecsurgatjuk, a forró margarinon hirtelen mindkét oldalukat átsütjük, majd ráöntjük a páclevet, és puhára pároljuk. Vegyes körettel vagy burgonyapürével tálaljuk.

Exit mobile version