Sörbarát májkockák

nlc | 2003. Szeptember 30.

Hozzávalók:

• 5 dkg szalonna
• 2 közepes fej vöröshagyma
• 50 dkg sertés vagy borjúmáj
• 3 dl búzasör
• 5 dkg vaj
• 1 csokor petrezselyem


Elkészítése:

Kockára vágjuk a szalonnát, és az apróra vágott hagymával serpenyőben üvegesre sütjük, majd a nagyobb kockákra vágott májat is hozzáadjuk. Egy percig nagy, majd két percig kis lángon sütjük. Ezután megöntözzük két-három deci búzasörrel, és mielőtt fedőt tennénk rá, beletesszük még a vajat és megszórjuk petrezselyemmel. Öt perc párolás után kivesszük a májat, a visszamaradt szószt felfőzzük, és a májra öntjük. Burgonyapürével kiváló.

Exit mobile version