Hozzávalók:
4 szelet rostélyos
2 szál sárgarépa
3 fej vöröshagyma
3 dl barna sör
4 evőkanál vaj
liszt
szárított zeller
Elkészítése:
Két evőkanál vajat felforrósítunk. Ebben megpirítjuk a két felkarikázott sárgarépát és a három fej karikára vágott hagymát. Ha a hagyma aranysárgára pirult, húzzuk le a tűzről és tegyük félre. Újabb két kanál vajat forrósítsunk egy serpenyőben, közben a négy hússzeletet enyhén kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, és miután lisztben megforgattuk, mindkét oldalán pár percig sütjük. Hozzáadjuk a hagymát és a répát, szárított zellerrel jól megszórjuk, és ráöntünk két deci barna sört. Lassú tűzön húsz percig sütjük. Esetleg félidőben meglocsoljuk sörrel. A serpenyőből kivéve a húst és a zöldséget, tálra tesszük, a visszamaradt pecsenyelevet egy-két evőkanál ecettel és cukorral ízesítjük, majd tálalás előtt a húsra öntjük.