Sörös pulyka édesköménnyel

nlc | 2003. Szeptember 30.

Hozzávalók:

• 4 szelet pulykamellfilé
• 4 kisebb fej édesköménygumó
• 3 szem nagyobb burgonya
• 1 tojás
• 0,5 l sör
• 1 dl tejszín
• 5 dkg liszt
• 1 evőkanál habtejszín
• só, bors
• 1 evőkanál citromlé


Elkészítése:

Az édesköménygumókat tisztítsuk meg, a torzsákat vágjuk négyfelé, a zöldjét vágjuk apróra és tegyük félre. A burgonyákat hámozzuk meg és reszeljük le. A pulykát sózzuk, borsozzuk meg, és forgassuk lisztbe, felvert tojásba, reszelt burgonyába. Jól nyomkodjuk meg a bundájukat, majd körülbelül tíz percig süssük az olajban. Az édesköményt hét percig főzzük sós vízben, majd tegyük félre a levét, és hagyjuk kihűlni, majd csöpögtessük le. 2 dl köménylét a sörrel és a tejszínnel együtt forraljunk fel. Keverjünk simára 1 evőkanál lisztet három evőkanál köménylében, majd hagyjuk besűrűsödni, utána keverjük hozzá a tejszínhabot és fűszerezzük meg. A kömény zöldjét adjuk a szószhoz, és hagyjuk, hogy a gumók megszívják magukat. Körítésnek adjunk hozzá rizst.

Exit mobile version