Ebben segíthet a tej.
A tejtermékek az alapélelmiszerek között is kiemelkedő fontosságúak, a legkevésbé vagy egyáltalán nem nélkülözhetőek. A terhes nők, a szoptatós anyák csak tejfogyasztással védhetik meg önmaguk és magzatuk egészségét. Az újszülöttek az anyatejtől fejlődnek harmonikusan és duplázzák meg rövid időn belül a súlyukat.
A tejtermékek az idősek számára is az egészséges táplálkozást jelentik, ráadásul megfizethető áron. Ugyanakkor a tejtermékek nagy szerepet játszanak a fiatalok és a gyerekek izom-, illetve csontfejlődésében. Tejalkotórész-koncentrátumokat fogyasztanak a sportolók és a testépítők is.
A tejtermékek az ember egyetlen életszakaszában sem mellőzhetőek: rendszeres fogyasztásuk fokozza a szellemi frissességet és teljesítőképességet.
A tejzsír több előnyös tulajdonsága régóta ismert és elismert: jó emészthetőség, gazdag zsírban oldódó vitamintartalom, növekedést serkentő hatás, a káros baktériumok pusztítása. Köztudott az is, hogy gátolja az érelmeszesedést, és erősíti a szervezet védekező rendszerét.
A tej mintegy kétszáz tápanyaga közül a kalcium a legfontosabb, az összes élelmiszer-kalcium közül ez hasznosul legjobban a szervezetben. Kiegyensúlyozott táplálkozás esetén a tejtermékek a kalciumszükséglet hetvenöt százalékát fedezik. A kalcium felszívódása számottevően javul,
A koleszterin ugyan fontos része a tejzsírnak, de a többi állati zsiradékhoz viszonyítva ez a tartalom igen alacsony.
Ugye, hogy egyre vonzóbb rátérni a tejútra? Próbáljuk ki!
Még több információ a tejről>>