Falatozz tofut!

nlc | 2004. Július 24.
Néhány tipp az egészségért - a Wellness magazinnal. Kezdjük a tofuval, és haladhatunk a cigaretta és a C-vitamin kölcsönhatása felé is. Fogyasztható édesen, sósan, savanyúan, még tejérzékenyen is!





Miért jó?

A tofu rendkívül gazdag vasban, foszforban, kalciumban, káliumban és a bőr egészségéhez nélkülözhetetlen B- és E-vitaminokban. További előnyeihez tartozik, hogy teljesen koleszterinmentes, nem tartalmaz íz- és állományfokozó anyagokat és nagyon magas a fehérjetartalma.


Hogyan készítik?

A sárga szójababból nyert élelmiszert péppé gyúrják, kisajtolják, kocsonyásítószert adnak hozzá, majd ezt a zselés masszát tömbökbe préselik.


Kinek ajánlott?

A Távol-Keleten már régóta ismerik egészségvédő hatását, kutatások bizonyítják, hogy segít a szívbetegségek, a keringési zavarok, a cukorbetegség és az érelmeszesedés megelőzésében. Különösen ajánlott tejallergiában és csontritkulásban szenvedőknek. Diétázók is bátran fogyaszthatják, mézzel, édesítőszerel akár a túrót is helyettesítheti.


További egészségtippek

Exit mobile version