Héjában sült burgonya Globus Majonézzel

nlc | 2005. Március 10.
Neked is nagymamád sütötte az elsõ héjában sült krumplit? Ha igen, biztosan te is nagyon szereted. Érdemes kipróbálni ezt az egészséges ételt más változatban is.





Hozzávalók (4 fő részére):

• ½ kg kis méretű burgonya
• 4 db apróra vágott metélőhagyma
• félbevágott olívabogyó, kapribogyó
• 13 dkg fetasajt
• apróra vágott petrezselyem
• apróra vágott snidling

öntethez:
• ½ dl olívaolaj
• 3 db szardellafilé
• 5 evőkanál Globus Majonéz
• 1 evőkanál Globus Mustár
• 3 evőkanál joghurt
• citromlé
• só, bors ízlés szerint

Elkészítési idő: 45 perc


Elkészítése:

Héjában puhára főzzük a burgonyát, leöntjük róla a vizet, és kicsit hűlni hagyjuk. Ezután meghámozzuk és egy nagyobb tálra helyezzük. Hozzáadjuk az apróra vágott friss, tavaszi metélőhagymát, olívabogyót (kapribogyót), feta sajtot, majd megszórjuk snidlinggel és petrezselyemmel. Finoman összekeverjük.

Az öntethez olívaolajat öntünk egy tálba, hozzáadjuk a citromlevet és a szardellafilét, majd alaposan összekeverjük. Ezek után belekeverjük a Globus Majonézt, Globus Mustárt, és joghurtot, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Az öntetet a meleg burgonyára öntjük, majd kb. 1 órára a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Exit mobile version