Hozzávalók: (4 fő részére)
tésztához:
4 tojás
4 evőkanál liszt
1 kanál apróra vágott metélőhagyma
1 teáskanál aprított mandula (elhagyható)
csipet só
töltelékhez:
10 dkg füstölt sonka
4 salátalevél
10 dkg feta sajt
6 evőkanál Globus majonéz
½ friss paprika
Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítése:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáöntjük a sárgáját majd a lisztet, sót, finomra vágott mandulát és hagymát. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, majd beleöntjük a tésztát. 7-10 percig 180 fokon sütjük.
Mikor megsült, még melegen feltekerjük. Miután kihűlt, kiterítjük, megkenjük majonézzel, rászórjuk a vékonyra vágott paprikát, ráfektetjük a sonka szeleteket, az apróra vágott feta sajtot, majd végül a salátaleveleket. Ismét feltekerjük a tésztát a töltelékkel, majd 1 órára a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt szeleteljük.
Ötlet: sonka helyett tehetünk bele vékony hússzeletet vagy felvágottat.