Ínyenc tekercs Globus Majonézzel

nlc | 2005. Március 10.
Igazi húsvéti finomság ez a tekercs. A tésztában sült sonka viszonylag megszokott ízét a feta és a majonéz hihetetlenül különlegessé teszi.





Hozzávalók: (4 fő részére)

tésztához:
• 4 tojás
• 4 evőkanál liszt
• 1 kanál apróra vágott metélőhagyma
• 1 teáskanál aprított mandula (elhagyható)
• csipet só

töltelékhez:
• 10 dkg füstölt sonka
• 4 salátalevél
• 10 dkg feta sajt
• 6 evőkanál Globus majonéz
• ½ friss paprika

Elkészítési idő: 30 perc


Elkészítése:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáöntjük a sárgáját majd a lisztet, sót, finomra vágott mandulát és hagymát. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, majd beleöntjük a tésztát. 7-10 percig 180 fokon sütjük.

Mikor megsült, még melegen feltekerjük. Miután kihűlt, kiterítjük, megkenjük majonézzel, rászórjuk a vékonyra vágott paprikát, ráfektetjük a sonka szeleteket, az apróra vágott feta sajtot, majd végül a salátaleveleket. Ismét feltekerjük a tésztát a töltelékkel, majd 1 órára a hűtőbe tesszük. Tálalás előtt szeleteljük.

Ötlet: sonka helyett tehetünk bele vékony hússzeletet vagy felvágottat.

Exit mobile version