Hozzávalók:
a tésztához:
25 dkg Rama margarin
50 dkg liszt
3 dkg cukor
1 db tojás
1 dl tej
1 kávéskanál só
a töltelékhez:
1,5 kg alma
10 dkg cukor
fahéj
porcukor
Elkészítés:
A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a margarint, a tojássárgáját, a cukrot és a tejet, majd jól összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle, és kb. fél órát letakarva pihentetjük.
Az almákat meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, 10 percig állni hagyjuk, majd kicsavarjuk a levét és megpároljuk. Párolás közben hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat. A tésztát kinyújtjuk, kör alakú kiszúróformával (vagy egy pohárral) kerek formákat szaggatunk, két végét kissé megnyújtjuk, hogy tojás alakja legyen. Mindegyik korongra fahéjas-almás masszát simítunk, egyenként feltekerjük, kifli alakúra formázzuk, végül megkenjük a megmaradt tojásfehérjével.
A kifliket 2 cm-es távolságban, margarinnal kikent tepsibe helyezzük, majd előmelegített sütőben, 200 ºC-on, 25-30 percig sütjük. Fahéjjal elkevert porcukorral meghintve tálaljuk.