Hozzávalók egy 36 x 22 x 5 cm-es tepsihez:
A tésztához:
15 dkg Rama margarin
35 dkg liszt
1/2 csomag sütőpor
10 dkg porcukor
2 db tojás sárgája
4 evőkanál rum
A töltelékhez:
13 dkg cukor
2 db tojás
2 db tojás fehérje
1 csomag vaníliás cukor
50 dkg túró
35 dkg meggybefőtt (kompót)
1 db citrom reszelt héja
Nehézségi fok: alacsony
Elkészítési idő: 1 óra
Elkészítjük:
Egy tálba tesszük a lisztet, sütőport, cukrot és margarint. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a rumot, gyorsan tésztává gyúrjuk, ezután legalább fél órát pihentetjük a hűtőszekrényben.
A rátéthez főzőkanál segítségével összekeverjük az áttört túrót, a cukor felével, a tojások sárgájával és a citrom reszelt héjával. Jól összedolgozzuk, ezután a masszához hozzáadjuk a cukor másik felével felvert tojásfehérje habot. Óvatosan átkeverjük.
A tésztát két részre osztjuk és sodrófával a tepsi méretére (36 x 22 cm) nyújtjuk. Az egyik réteget a margarinnal kikent tepsi aljára fektetjük. Erre terítjük a túró feltétet, rárakjuk a jól lecsepegtetett meggyet és befedjük a tészta másik felével. Előmelegített sütőben 170 foknál kb. 45 percig sütjük. A kihűlt pitét felszeleteljük és megszórjuk cukorral.