Aranysárga karfioltekercs

nlc | 2005. Május 05.
Nem csak a látványa, az íze is fantasztikus! Kóstold meg!

Hozzávalók:
2 db KNORR Zöldségleves kocka
2 ek vaj
4 ek liszt
1/2 l tej
3 tojás
1/2 kg karfiol
10 dkg sonka
1 pohár tejföl
1 púpozott ek reszelt sajt
3 ek darált sonka
reszelt sajt


Elkészítés:
A töltelékhez a karfiolt sós vízben megfőzzük, kis darabokra szedjük, és hozzákeverjük az apróra vágott sonkát és fél pohár tejfölt.A tejet a leveskockákkal együtt felforraljuk. Közben a vajból és lisztből rántást készítünk, felöntjük a forró tejjel és sűrűre forraljuk. Amikor félig kihűlt, elkeverjük benne a tojássárgákat és a tojások kemény habját. Jól kivajazott, lisztezett sütőlemezen fél centi vastagon elkenjük, és forró sütőben 10-15 perc alatt megsütjük. A megsült lepényt nedves konyharuhára borítjuk. A 3/4 részére rákenjük a tölteléket, és mint a piskótatekercset feltekerjük. Pár percre visszatesszük a sütőbe, hogy a töltelékkel jól átforrósodjon. Tálaláskor felszeleteljük, tejföllel meglocsoljuk és reszelt sajttal megszórjuk.

Elkészítési idő: 1 óránál több

Exit mobile version