Grillezés a szabadban

nlc | 2005. Június 02.
Hétvége van. Te is érzed biztosan, hogy végre jó lenne összejönni a barátokkal, a családdal. Általában a lakásod már túl meleg ilyenkor, ezért a legjobban teszed, ha szervezel egy grillpartit.




Grillezni bárhol lehet a szabadban. Igaz, az a legjobb, ha van hozzá egy kicsi kerted, de ha nincs, akkor se ess kétségbe! Pakoljátok tele a piknik kosarat, és irány a természet. Rengeteg olyan hely akad a lakóhelyed körül, ahol összejöhet a társaság, és a friss levegőn eltölthettek néhány kellemes órát.

A szabad levegőn mindenki jól fogja magát érezni, és neked sem kell egyedül dolgoznod a konyhában. Nyugodtan számíthatsz a baráti segítségre, hiszen a grillezésben az a legszebb, hogy az egész társaság együtt készítheti el a lakomát.



A férfiakat megkérheted, hogy rakjanak tüzet, és ügyeljenek rá, a lányokat pedig, hogy segítsenek izgalmas pácokat, finom salátákat készíteni. Legyen a hús csirke, pulyka vagy bármi más, a pácolás nem maradhat el. Ezt jó, ha előző nap elkészítitek. A pácoláshoz a fűszerek mellett Globus mustárral dörzsöljétek be a húsokat. Ettől finom omlós lesz, és egy kicsit pikáns is. Néhány órára érdemes betenni a hűtőbe, hogy a fűszerek és a mustár jól átjárják a húst.







Beszéljétek meg, hogy ki mit készít köretnek. Érdemes ezt is előző nap elkészíteni. A grillezett húsokhoz remekül illik egy Globus majonézzel és tejföllel készült krumplisaláta, de a friss zöldségekből készült saláta is ízletesebb, ha egy kis Globus majonézzel „bolondítod” meg.
A köretet mindenképpen hűtőtáskában tárold a felhasználásig!







A gyerekek szórakoztatásáról se feledkezz meg! Labda, esetleg tollas, homokozókészlet – mind- mind elfér a csomagban. Érdemes arra is gondolnod, hogy a gyerekeknek nem biztos, hogy a saláta a legfinomabb köret. Egy adag szalmakrumpli és egy Globus ketchup biztosan nagy örömet fog nekik szerezni.

Minden megvan? Akkor irány a természet! Élevezni fogjátok a közösen elkészített ételeket és az együtt töltött időt.

 



Exit mobile version