Bourbon csirkeszárnyak

nlc | 2005. Június 03.
Igazi különlegesség ez a pácolt csirkeszárny. Feltétlenül próbáljátok ki!

Hozzávalók:

80 dkg csirkeszárny
Só, bors, olaj

A páchoz:
1 dl whiskey
4 evőkanál Globus mustár
2 evőkanál barnacukor
1 dl forró húsleves vagy víz

A mártogatóshoz:
1/2 citrom leve
Globus majonéz
Őrölt bors
petrezselyem


Kis lángon egy kisebb edényben karamellizáljuk a cukrot, majd adjuk hozzá a mustárt, és állandó keverés mellett pirítsuk egy percig. Vegyük le a tűzről, és öntsük fel egy deci forró húslevessel, oldjuk fel benne a cukros mustárt, majd keverjük bele a whiskey-t is. Hagyjuk kihűlni, aztán forgassuk bele a megtisztított, megsózott, borsozott csirkeszárnyakat, és hűtőszekrényben pácoljuk legalább négy-nyolc órán át. Készítsük elő a barbeque-sütőt, és a bepácolt szárnyakat lecsöpögtetve forró rácson oldalanként 4-8 perc alatt süssük ropogósra.

A mártogatóshoz keverjünk össze egy csészényi majonézt a citromlével, őrölt borssal és petrezselyemmel. Ezzel kínáljuk az elkészült szárnyakat.







 
Exit mobile version