Burgonyakrémleves sajtos croutonnal

nlc | 2005. Október 07.
Unod a klasszikus burgonylevest? Próbáld ki így is. A megújult ízvilág rabul fog ejteni!






Hozzávalók 4 személyre:


2 tasak KNORR Burgonyakrémleves vargányával
20 dkg sárgarépa
1/2 csokor petrezselyem

A croutonokhoz:
2 tojássárgája, 2-3 ek tejszín
2-3 tk reszelt torma
10 dkg reszelt sajt (pl. Gouda)
feketebors
4 szelet teljes kiőrlésű kenyér


Elkészítés:
Mindkét tasak tartalmát 1,5 liter hideg vízhez öntjük. Gyakori kevergetés mellett közepes lángon öt percig főzzük. A sárgarépát megtisztítjuk és lereszeljük. A petrezselymet megmossuk, lecsepegtetjük, finomra vágjuk. Mindkettőt a leveshez adjuk, és további 5 percig főzzük.
A sajtos croutonhoz a tojássárgáját, a tejszínt, a tormát és a sajtot összekeverjük, majd borssal fűszerezzük. A kenyérszeleteket megpirítjuk, a sajtmasszával mindegyiket megkenjük, majd előmelegített sütőben 3-4 perc alatt aranybarnára pirítjuk. A levest tányérokba merjük, és a sajtos croutonnal tálaljuk.

Elkészítési idő: kb. 25-30 perc


Még több recept!»

Exit mobile version