Hozzávalók 4 személyre:
1 zöldhagyma (kb. 300 g)
300 g gyöngyhagyma v. mogyoróhagyma
300 g vöröshagyma
2 db fokhagymagerezd
3 ek. étolaj
250 g virsli
4 ek. tejszín
1 csomag petrezselyem
2 db Knorr Erőleveskocka
fehérbors
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a hagymákat. A nagyobb hagymákat vágjuk darabokra. Törjük át a fokhagymát, majd a többi hagymával együtt pirítsuk meg olajon egy nagy fazékban.
A galuskához húzzuk le a virsli bőrét, daráljuk le, majd keverjük össze a tejszínnel és petrezselyemmel.
Hámozzuk meg és vágjuk darabokra a krumplit. Öntsük fel a hagymákat 1 liter vízzel, majd főzzük forrásig. Adjuk hozzá a Knorr Erőleveskockákat és a krumplit, főzzük 10 percig.
A virslis galuskatésztát szaggassuk a levesbe, rögtön keverjük meg. Főzzük további 10 percig. Ízlés szerint borsozzuk.
Elkészítési idő: kb. 50 perc
Még több recept!»