Mandulás-ropogós friss málnával és eper jégkrémmel

nlc | 2005. November 18.
Eper és málna. Mennyei, csak egy kis fantázia kell hozzá, meg finom ropogós lapocskák.

Hozzávalók:
25 dkg porcukor
7 dkg liszt
12 dkg durvára őrölt mandula
10 dkg puha vaj
1 dl friss narancslé
10 dkg málna

1 l Carte d’Or eper jégkrém

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy fakanál segítségével összekeverjük, és hidegen pihentetjük 30 percig. Fakanál segítségével tiszta vászonra terítjük/simítjuk, majd olajos pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk belőle. Ezeket 160 fokos sütőben addig sütjük, amíg aranybarnára nem pirulnak.

Kivéve hagyjuk lassan kihűlni. A lapok közé málnát teszünk, a tetejére jégkrémgombócot, majd ízlés szerint díszítjük.


Még egy kis finomság! »
Exit mobile version