Ropogós kosárka három gombóc jégkrémmel

nlc | 2005. November 18.
Az az igazi, amikor minden elfogy! Ennél a receptnél a "kehely" is ehetõ, sõt még finom is!

Hozzávalók:
25 dkg porcukor
7 dkg liszt
12 dkg durvára tört mandula
10 dkg puha vaj
1 dl friss narancslé

2,5 l tetszőleges Carte d’Or jégkrém

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy fakanál segítségével lehetőleg simára keverjük, és hidegen pihentetjük 30 percig. Kibéleljük a kosárkaformákat, 160 fokos sütőben addig sütjük, amíg aranybarnára nem pirul. Még melegen kivesszük a formából, tányérra helyezzük, hűlni hagyjuk.

Hozzáadjuk a jégkrémgombócokat. Ízlés szerint díszítjük.

Itt még többet olvashatsz! »

Exit mobile version