Tejkrém karamellás jégkrémmel

nlc | 2005. November 18.
A karamella a család kedvence? Próbáljátok ki ezt a receptet! Biztos a siker!

Hozzávalók:


1 l tej
25 dkg cukor
5 dkg étkezési keményítő
10 db tojássárgája
1 db citrom

8 dl Carte d’Or karamellás jégkrém

 


Elkészítés:
A tejet felforraljuk. A tojássárgájákat és a cukrot habosra keverjük. Apránként hozzáadjuk a keményítőt, és jól elkeverjük. Lassan hozzáadjuk a forró tejet is. Az edényt ismét a tűzre tesszük, és lassú kevergetés közben felfőzzük krémmé. Végül hozzáadjuk a reszelt citromhéjat.
Levesszük a tűzről és tálkákba merjük. Hagyjuk kihűlni.

Meghintjük cukorral, amit gázforrasztóval megkaramellizálunk a krém tetején. (Ha gyakran szeretnénk ilyen cukorkérget csinálni, érdemes beszerezni ezt a forrasztáshoz használt gázlámpát – szaklektorunk csak zsebsárkánynak nevezi. Esetleg megpróbálhatjuk nagyon forró sütőbe rakni rövid időre, de akkor a krém is megsül egy kissé.) A krém tetejére helyezzük a jégkrémgombócot. Ízlés szerint díszítjük.


További recetek! »
Exit mobile version