Hozzávalók:
8 db egész tojás
25 dkg cukor
23 dkg liszt
2 dkg kakaópor
3 dkg vaj
5 dkg dió
3 dl tejszín
10 db lapzselatin (vagy 1 csomag zselatinpor)
40 dkg étcsokoládé
1,2 l Carte dOr Csokoládé jégkrém
Elkészítés:
Csokoládéssütemény alaptészta
A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Folyamatos kevergetés közben hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a diót. Kivajazott, liszttel hintett tepsiben vagy sütőpapíron 160 fokon sütjük. Kivesszük a sütőből, hűlni hagyjuk, majd hidegen kiemeljük a formából.
Máz
A tejszínt megmelegítjük, majd beleolvasztjuk a csokoládé felét. Az előre beáztatott zselatint is feloldjuk benne. Hagyjuk langyosra hűlni. Befedjük vele a süteményalapot. Ha a krém túl folyékony, a tésztát tegyük magas falú tepsibe.
Csokoládéöntet
A maradék csokoládét vízgőzön megolvasztjuk és hozzáadjuk a tejet.
Összeállítás:
Az egészet 2 órára hidegre tesszük. Szeletelés után hozzáadjuk a jégkrémet. Leöntjük csokoládéöntettel. Ízlés szerint díszítjük.
Kattints ide! »