Fehérboros zöldségleves

nlc | 2005. November 21.
A fehérbor nemcsak poharunkba, hanem levesünkbe is kerülhet.

Hozzávalók:

 10 dkg zöldbab
 fél szál póréhagyma
 1 fej karfiol
 1 db karalábé
 2 szál sárgarépa
 2 dkg finom liszt
 1 köteg petrezselyem
 1 szál bazsalikom
 5 dkg margarin
 csipetnyi fehér bors
 1 dl tejszín
 1 dl száraz fehérbor

Elkészítés:

A zöldségeket alaposan megmossuk, megtisztítjuk, kis darabokra vágjuk.
A feldarabolt zöldségeket kevés hevített margarinon előpároljuk, felöntjük 1 liter vízzel, fűszerezzük sóval, borssal, petrezselyemmel, bazsalikommal, és lassú tűzön tovább főzzük. Miután a zöldségek megpuhultak, a levest átpasszírozzuk, és liszttel simára kevert tejszínnel behabarjuk. Tejszínnel dúsítjuk és száraz fehérborral ízesítjük.

Még több recept! »

Exit mobile version